IPL Synergy - aparati za trajnu epilaciju

Epilacija intenzivnim pulsirajućim svetlom (IPL) je moderna i tražena metoda danas u svetu. Ne samo žene, već i mnogi muškarci su u mogućnosti da IPL-om konačno reše problem maljavosti raznih delova tela kao što su grudi, leđa, ruke ili vratni deo i na taj način reše estetski problem ili sasvim praktičan problem, na primer, kod sportista.

Naravno, neželjene dlačice mogu da se uklanjaju sa svih delova tela bez ikakvih opasnosti po zdravlje. Snop svetlosti je usmeren tako da prepoznaje dlaku i svetlost se prenosi do korena dlake bez opasnosti po okolno tkivo. Tako se bezbedno tretiraju i oni delovi tela u kojima se nalaze žlezde.

Mnogi ljudi pate zbog ispucalih kapilara, što je naročito karakteristično za predele sa izrazito visokim ili niskim temperaturama i tu se IPL nedvosmisleno preporučuje.

Sa IPL-om vrlo efikasno smirujemo upalu i uklanjamo crvenilo. Kod uklanjanja kapilara stavlja se filter za snop svetlosti koji prepoznaje isključivo crvenu boju ispucalih kapilara, tako da okolna koža ostaje nepovređena i bez crvenila.

Tretmani akni uz pomoć IPL uređaja su klinički provereni, efikasni i bezbedni. Smanjuju proizvodnju sebuma i uništavaju aktivne akne. Rezultati, koji se postižu kod akni i kod uklanjanja ožiljaka od akni više su nego zadovoljavajući. Ožiljci se već posle nekoliko tretmana smanjuju, bivaju bleđi, a koža postaje elastična i glatka.

IPL-om se na sličan način tretiraju i drugi ožiljci, fleke, pege…

Za postavljanje pravilne kozmetičke dijagnoze često nije dovoljno samo ljudsko oko, već se koristi i dermatoskop, koji pomaže da vidimo šta se dešava ispod površine kože. U slučaju da hoćemo da tretiramo problem maljavosti mi vidimo koliko je dlaka u anagenoj fazi, a uz to vidimo i u kakvom je stanju koža lica.

Naravno, možemo dermatoskopom da gledamo i kožu na drugim delovima tela i analiziramo probleme koje želimo da tretiramo. Aparat je već automatski podešen da, na osnovu podataka koje unosimo za svakog pojedinca, posebno izračuna odgovarajuće parametre, nakon čega je rad sa njim vrlo jednostavan.

Ova jedinstvena tehnologija putem snopa svetlosti budi i pokreće matične ćelije da ponovo počnu da stvaraju kolagen i elastin, obnavljaju vezivna vlakna, poboljšavaju ukupnu teksturu kože, zatežu je, a sitne bore i nabori postepeno nestaju. Ovo je neinvazivan i bezbolan tretman u borbi protiv opuštene i naborane kože, gde već posle prvog tretmana koža postaje glatka, elastična, tonus podignut, a bore manje vidljive.